Sjokoladetog på Gulskogen Stasjon
Bildet ble tatt en vinterdag i 1998. På denne tiden hadde NSB en reklameavtale hvor tre lokaltogsett kjørte med heldekkende reklame på togsettet, to med melkesjokolade og et med gartnerireklame. Bildet er scannet fra papir og har noe korrosjon på grunn av alderen.
Blenderverdi har gått tapt, men lukkertiden ligger et sted mellom 60 og 400. Så først etter at jeg hadde lagt ut V3 at jeg var litt for hard på høylys-spaken i PS, siden det ble striper på himmelen. Jeg har derfor lagt ut en ny versjon og forandret litt på lyset for å prøve å dempe stripeeffekten fra skylagene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-01-26 14:53:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-01-26 23:38:04
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2015-01-27 02:01:16
    Versjon #4
Utstyr
  • Minolta SRT100X
  • Minolta 24mm
  • Brennvidde24mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetASA 400, ingen blits.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1022775} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Walter S.
He-he!
Husker disse togsettene, ja. Var dagpendler til / fra Oslo - Ski den gang.
Hvis du demper grønnstikket litt med magenta og øker kontrasten (Levels), setter hvit- og sort-punkt så blir det riktig bra. Eventuell litt støyfjerning. Har prøvd meg frem selv i Elements.

Uansett, artig gjensyn med fortiden.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer og forslag til bildebehandling, Walter. Hyggelig at det bringer frem fine minner igjen. Jeg synes disse togsettene var et fint innslag bland de røde togsettene på stasjonen, det ble litt mer variasjon i fargene på sporet.
Anders S.
Så morsomt å se disse gamle glimtene! Dette burde vært gjort på ny, det spriter opp hverdagen litt også!.
Hilsen Anders
Knut N.
Skal vel selges ut av landet både Freia og Jernbanen, da blir det ikke enkelt å få "tagge" noe mer, men artige innslag var det. Bra du har tatt vare på togbilder Vidar Magnus!
Vidar Magnus J.
Mange takk til Anders og Knut for gode og hyggelige kommentarer. Setter pris på deres tilbakemeldinger. Siden jeg har interesse for jernbaner har det blitt mye togbilder opp gjennom årene.
Jostein S.
Hei
Noe traust og ekte norsk over dette
Godt tilbakeblikk
Jostein
Roar B.
Flott nostalgisk gjensyn som viser hvor viktig hverdagen er, også fotografisk. Kun noen år så er alt forandra. Men bildene, de vokser med tida.
Mvh Roar
Vidar Magnus J.
Mange takk til Jostein og Roar for gode kommentarer. Nå står det et fem etasjer høyt parkeringshus tilhørende Gulskogen kjøpesenter på den åpne plassen bak togsettet, så tidene forandrer seg.
Roar B.
Kanskje ta et nytt bilde som viser hvordan det ser ut i dag, fra samme kameraposisjon. Og legge det ut som en versjon 3. Kunne vært artig og sett forskjellen :)
Vidar Magnus J.
Takk for bildeforslaget, Roar. Jeg fant et bilde fra 2012 i bildearkivet mitt..Det var ikke noe tog inne da, men vi ser stasjonsområdet slik det ser ut der i dag. Toget i orginalbildet står foran leskuret mellom spor 2 og 3.
Ingrid Milly L.
Fin historikk som gir dagens unge litt innblikk i tida før deres eksistens.
mvh. Ingrid Milly
Roar B.
Ja, her har det skjedd store forandringer gitt. Artig å se -så takk for 2012 versjonen !
Vidar Magnus J.
Mange takk til Ingrid Milly og Roar for gode kommentarer. Jeg har alltid likt å sammenligne gamle og nye bilder for å se på historiens gang. Hyggelig å se at jeg ikke er alene om det.
Roar K.
Tviler sterkt på om jeg vlle satt tenna i den jernharde sjokoladen der - he he.
I og med at vi her går bakover i tid synes jeg ikke det gjør noe om det ikke er helt skarpt og har litt støy.
Jeg husker da vi fikk de første leddtrikkene i Oslo - S79 som de kalles. Da ble det sagt at disse skulle det ikke være reklame på. men det varte ikke lenge før vi hadde trikker i alle regnbuens farger en periode. Grunnen var at firmaet som hadde reklamen sto for det økonomiske ved lakkering av hele trikken slik som togsettet her og da sparte det offentlige penger.
Hva V3 og V4 gjelder så liker jeg begge versjoner.
Stripene i himmelen skaper jo også linjer i bildet. Men når det er sagt så blir nok V4 mest "spiselig" som perfekt foto der speilingen som går igjen i begge de to siste versjoner er jo en bunus der jeg nok holder en knapp på beskjæringen nede på V3.

Roar
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode og trivelige kommentarer, Roar. I Sveits og Tyskland er det heldekkende reklame på flere lokomotiver. Nå har også flere rutebiler i Drammen, inkludert vinduene blitt helt dekket med reklame. Svak gjennomsiktig innenfra, og lite kundevennlig for de reisende siden vi må anstrenge øynene for å se hvor langt vi har kommet på reisen.
John O.
De to første er fin nostalgi, og sikke en forandring af stationen i 2012.
Dejlig serie.
Mvh. John
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode og hyggelige kommentarer, John. Mange motiver må tas når sjansen er der, en dag er de borte for alltid.
Erik L.
Først og fremst et nostalgisk motiv.
Jeg vil anbefale deg å legge ut bildet på Facebook-gruppen NORSKE JERNBANEBILDER.
mvh. Erik
Vidar Magnus J.
Mange takk for god kommentar, Erik. Dessverre har jeg ingen facebok-konto og har ikke noen planer for å gå inn der heller siden jeg hører så mye negative historier om disse sosiale mediene på nyhetssendinger i TV og tidsskrifter, samt det jeg hører fra folk på gata. Spredning av virus, spionering i private filer, stor risiko for datainnbrudd o.l. har holdt meg langt unna disse sosiale mediene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu