Regnvåt og trist blodbøk, ribbet for all sin prakt! :o(
Fotografert i dagens begredelige novembervær, med regn, meget dårlig lys under lav og tett skydekke og med kamera på ISO 1600
Målet er 1 bilde om dagen for å holde formen vedlike.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-11-10 23:01:50
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • kit 18-135mm
  • Brennvidde21.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetISO 1600 - på frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1017755} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Anders S.
Jeg syntes du fikk et flott bilde, tatt i betraktning de vanskelige forholdene! Og ja dette er en blodbøk! Tiltross for dårlig og vanskelig lys, syntes jeg at fargene er fremhevet og meget fine! Veldig pent hus forresten.
Ottar F.
Ett idyllisk og herskapelig hus! Ett vakkert foto med varme vakre farger. Mvh. Ottar
Walter S.
Hjertelig takk for kjapp og hyggelig kommentar, Anders og Ottar! Takk for bekreftelse at det virkelig er en blodbøk. Det er vel omtrent de siste løvtrærne som slipper bladene - bøketrærne.

Når det gjelder huset så ligger det en hel rekke med slike fornemme hus ut mot Vesterelva. Dette var i sin tid "gromplassen" for "fiffen" i byen som bygde hus der. Biskop og diverse eiere fra "Plankeadelen" samt tollboden, etc. Solide store hus i sten og mursten med store hager rundt og knallutsikt over til Gamlebyen.
:o)

Mvh,
Walter
Geir K.
To meget flotte bilder du viser her.
Misunner deg de flotte motivene du boltrer deg i Fredrikstad og gamlebyen.

Geir
Walter S.
Takk Geir! Jo, jeg er heldig "plassert" mellom by og land, Gamlebyen med mye flott og gammel arkitektur og miljø, og like utenfor der jeg bor begynner Hvaler med sine kystmotiver.
:o)


Mvh,
Walter
Arvid H.
Bare helt lekkert.
Carsten W.
V2 har et mer homogen uttrykk for meg med bare noe eldre hus og ikke noe annet i bakgrunnen.
Hadde du ikke vist stedet før? Jeg mener at jeg undret før om byggningstilen, som jeg oppfatter som utypisk i Norge. Var det danske arkitekter, kanskje?
Walter S.
Takker også Arvid og Carsten for kommentar.

@ Carsten: Jeg tror at du referere til gamle Tollboden som ligger i samme veien, Strandpromenaden, og som har en lignende arkitektur, også bygget i rødaktig granittstein.

Når det gjelder arkitekter, så var det jo slik rundt århundreskiftet (1800-1900) at "de kondisjonerte" (de som var noe i samfunnet og de rike) gjerne importerte byggestiler i fra bl. a. Danmark, Tyskland og Sveits) for å vise at de hadde penger, og det kan godt tenkes at slike arkitekter fikk oppdrag i Norge. I Fredrikstad er det mange store flotte villaer i fra den tiden, da både sagbruk og teglverk var store leverandører til utlandet.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Det gamle treet står fint plassert i bildet, gode farger og fin skarphet på bygningsfasadene. Jeg synes du har gode resultater til tross for vanskelige lysforhold.
Walter S.
Takk for hyggelig kommentar, Vidar Magnus!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu