Fordi gjerdet trenger maling ...
og fordi jeg ikke har noe annet å legge ut, tar jeg et "oppvarmet" bilde fra slutten av september (23.09-14) og legger ut. Dessuten var det dårlig med lys den dagen og tett skydekke mesteparten av ettermiddagen. Kunne jo ha klonet vekk telefonledningen inn til huset, men gjør det noe at den er der...? Jeg bare spør fordi jeg ikke liker å klone, føler at jeg gjør noe galt, "ljuger", oppfører meg uærlig og jukser, hvis jeg gjør det.
Har fotografert denne gården en gang før, for 2 år siden i slutten av oktober 2012: http://foto.no/i/613868 under mye bedre lysforhold og huset var også bedre vedlikeholdt den gang (og gjerdet var nymalt?).
Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2014-10-19 16:04:38
  Versjon #2
Fotograf
Utstyr
 • Pentax K-50
 • Pentax DA 18-135 f/3,5-5,6 WR
 • Brennvidde21.0mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/100s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1016265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Erik L.
Synes du har laget et godt resultat av dette huset som motiv. Førsteklasses skarphet og eksponering etter god Scøffthaler-oppskrift.
Selve motivet er kanskje ikke så fantastisk spennende, men bildet blir godt fordi teknikken sitter som et skudd.
Etter min mening må jo huset ha strøm, så denne ledningen kan være der.
En ledning som ikke hadde noe med huset å gjøre ville vært en annen sak.

Det er så utrolig flott å se at du fortsatt holder ivrig på og finner gode motiver som du legger ut. Mye inspirasjon å hente hos deg, spesielt i bildekvaliteten.
Keep up...
mvh.
Erik
Tone A.
Her er det ikkje berre gjerdet som treng maling, Walter. Også veggen på venstresida ser ut som den treng strøk nr. 2.
Synes ofte at ein overskya dag gir flott lys og dette spesielle huset har fine detaljar i dei lystona veggene, mens det spesielle listverket med sine bruntonar gir kontrast. Også dørene er bruntona.
Her kan ein lura på om takplatene er skifta på mønet over verandaen, pga det er anna farge enn på resten av huset. Friske rødorangetonar på takplatene og pipene mot den lystona himmelen.
Friske grøntonar på plenen, tre og buskar.
Flott linjeføring med gjerdet som markert forgrunn.
Må mest pirka på at du har kutta den bua stien mot huset. Straumledningen passar inn her på dette nostalgiske huset ,kor du har skarpe detaljar og flott lys denne overskya haustdagen. Godt komponert med god linjeføring her kor gjerdet rammar inn huset.
Helsing Tone
Carsten W.
Nei, ledningen gjør ikke noe. Hadde du ikke nevnt den, hadde jeg ikke sett den. Jeg er enig med deg angaende kloning.
Bildet er jo bra. Du kunne leke litt med det, prøver å fa stemningen litt mer dramatisk e.l.
Trygve B.
Ja, telefonledningen kan bare være der. Den hører med. Ellers er bildet fint det. Arkitekturen er bare nydelig. Så harmonisk at det er en fryd å se. Fint formidlet av deg dette.
Walter S.
Takker Erik, Tone, Carsten og Trygve for hyggelig kommentar på en søndag!
:o)
@ Erik: Når det gjelder bilder å legge ut og inspirasjonen, så er det bare så vidt jeg klarer å følge opp og henge med. Jeg savner fremdeles det gamle BildeGalleriet i sin tidligere så hyggelige form og besøk i BK her er - for meg - mindre lystbetont.

@ Tone: Dine kommentarer er, som alltid, basert på god analyse og med viktige poeng. Jeg ser også at amputasjonen av stien ikke burde ha skjedd.

Carsten etterlyser litt "lek" med motivet, så jeg la ut en "akvarell"-inspirert versjon, isteden for å legge end mere dramatikk på.

Mvh,
Walter
Tone A.
V2 med sitt mjuktona akvarellframtoning synes ikkje eg blei bra.
V1 med sine skarpe detaljar på dette vakre huset er best.
Tone
Walter S.
Hei Tone. Takk for dine tanker. Man kan ikke forvente at alle skal like alt man lager. Så var det ikke så seriøst heller, siden Carsten "utfordret" meg til å "leke", selv om han ville ha mere dramatikk, og jeg syntes originalen hadde nok av dramatikk med sin litt røffe redigering.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu