Opplevelses-Teater (?)
Er litt usikker på hva det norske navn på "Art Performance" er? En slik forestilling opplevde jeg i "Hydrogenfabrikken" (et nytt kultursentrum) i Fredrikstad nylig. Scener fra "A Baroque Experience" ble vist til ære for engelske cruiseturister som kom til Fredrikstad med cruisebåten "Thomson Spirit" med 1.200 passasjerer og båtens besøket her innledet begynnelse på en permanent Cruisehavn her i området og satte Fredrikstad på kartet for fremtidig cruiseturisme. "A Baroque Experience" var bare en av mange opplevelser som ble tilbudt turistene.
Jeg ser nå at originalen var alt for mørk og ha lagt ut V4 som erstatning, som passer bedre sammen med resten. Jeg har med vilje lot vinduene brenne ut og holde V2+3 i lyse valører for å underbygge den delikate balansen i selve forestillingen. Litt uvanlig opplevelse og fotosituasjon som jeg aldri har vært bort i før. Interessant. Man hadde en del begrensninger å ta hensyn til, med tanke på aktørenes ve og vel. Det gjald å ikke komme for nære, ikke flytte seg mye, ikke stå i veien (man visste jo aldri hva de foretok seg) holde seg mest mulig i ro og vente til aktøren kom til eller forbi deg, heller enn omvendt!
Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-09-30 10:38:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-09-30 10:56:54
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2014-09-30 13:36:48
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetISO 800 og frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1015087} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan G.
Flott gjengitt, god koloritt og fint lys. På norsk heter det bare performance.
Mvh Jan
Walter S.
Takk for kjapt svar og informasjon, Jan. Jeg følte meg litt "utenfor" i denne situasjon, da jeg vanligvis fotografere ute i naturen med stativ. Her måtte alt tas "på sparket" uten tid til å tenke...
Uvandt, men spennende samtidig. Takk for kommentar!

Mvh,
Walter
Roar K.
Da jeg åpnet bildet kom spørsmålet om hva skjer der borte ved vinduet. Men så kom altså svaret i V2.
Kompen sitter fint. Kanskje ørlite lysproblemer som ga denne kommentator muligheten til litt kosmetisk pirk på at et par tre vindus sprosser oppe til venstre kunne fått smake klonern slik at de ble hele framfor brutt av lyset.
Nå går ikke en sprosse direkte ut i øvre venstre hjørne, men jeg ville likevel tatt med litt mer oppe for å øke åpningen fram til hjørnet. Kutt er også en mulighet.
Ellers ser jo vinduet ut til å få minsket utsikten etter aktørens pussing.
Ikke vanlig med sollys inn på cenen under en forestilling så utfordring for fotografen her hvis han ikke hadde spesiell akkreditering til å sprette rundt omkring, men måtte sitte pent på sin plass.
Skarphet, farger og detaljer er det jo ingenting å si på.

Roar
Avsluttet .
Utroligt lys du har fået frem i dine billeder her...hvordan er det lykkes så godt ?? ok kan se du har brugt iso 800 det er også højt flot er det vh sus
Walter S.
Takk også til Roar og Susanne for kommentar!

@ Roar: Ja, du hadde vel ikke gjort jobben din om du ikke fant en sprosse som var "nær" et av kryssene.
;o)
Nå tar jeg ikke sprossene så nøye i dette bilde, som verken er landskap eller arkitektur, men en litt "friere" kategori, hvor jeg har satset alt på stemning, lys og sarte farger.

@ Susanne: Jeg er så heldig og har et fantastisk objektiv til slike bilder. Denne Signa ART 18-35mm med f/1.8 hele veien, er virkelig et smykke, og f/4 på den er nærmest der hvor "sweetspot'en" ligger, i forhold til f/8 på andre objektiver. Når jeg bruker ISO 800 så prøver jeg også alltid eksponere lyst, for å unngå digital støy. Jeg har mange eksponeringer fra denne forstillingen og har ikke brukt støyfjerning en eneste gang!
:o)

Mvh,
Walter

Solvår B.
Herlig annerledes fra deg Walter. Me like!
: ) Solvår
Walter S.
Takk til deg, Solvår, for vennlig kommentar!
:p)

Mvh,
Walter
Carsten W.
Kult serie, bra gjennomfør. Min favorit ble likevel V2, hvor hvert antydning av teater forsvinner og man bare ser en kvinne som vasker vinduet i bra lys.
Walter S.
Takk også til deg for kommentar, Carsten!

Mvh,
Walter
Rune B.
Det første jeg tenkte når jeg så bildet, var - utover det fine lyset - at her var det en forestilling - av et eller annet slag - som hadde kommet litt ut av balanse: at aktørene var på vei til en annen scene da kvinnen bak så en flekk på vinduet som hun måte få vekk. Bildet har et surrealistisk preg som jeg liker. Bra!
Walter S.
Hei Rune!
Ja, selve forestillingen var surrealistisk, så du har fattet poenget meget godt. Takker for innsiktsfullt kommentar!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu