RÅDYRENE I MATFATE!!
Et krevende rådyrmotiv! Denne "praktbukken" var meget sky - men etter en stund lykke det å komme på " Skuddhold" Ps: Den største registrerte bukke i år! Savner noe skogsbiotop! Men må bare gota resultatet av denne fine bukken nå i september! God fotohelg til dere alle!
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • -
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1014794} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tor Einar K.
Pent familie bilde.
Du er veldig opptatt av i hvilket biotop dyrene er avfotografert. Nå er det nå en gang slik at dyrket mark har blitt en naturlig del av dyrenes økosystem der de vandrer fra beite til hvile i nærliggende skogholt. Etter som meneskelig aktivitet har trengt seg på ser vi jo at de ikke bare beiter i overgangen mellom natt og dag men også ute på store flater midt på dagen.
SveinM M.
Artig å observere disse dyrene!
På "landstedet" har vi sådanne beitende rett framfor stuevinduet i grålysningen/skumringen. Dette er helt nede ved sjøen. Erfarne jegere sier det er fordi det er gauper i området, og da trekker de nærmere bebyggelsen og "tryggheten"... Når det er mye snø i skogen om vinteren, trekker de også ned i bebyggelsen og liker spesielt godt "eplehagene". For noen år siden, i sporsnø, kunne vi også se gaupespor rundt eplehagen...


PS!
Hjorte-/rådyrjegerne holder seg heldigvis "for god" til å jakte utenom skogområdene....
Tor Einar K.
Svein:
Det samme har jeg flere ganger vært vitne til ved store snøvintere der reven har gått oppe på skaren mens rådyrets små bein har sunket gjennom. Har flere ganger opplevd å ha rådyr som søker tilflukt på tunet etter å ha vært sprengt av rovdyr.
Selv med forpleining med fineste tørrhøy fra løa har vi alltid funnet kadaveret ved sporing etter at dyret har dratt ut igjen.
Dag Tore ..
Hei! Tor Einar og Svein M: Takker for kommentarene!! Liker best å fotografere rådyrene i mere skogsbiotop - men noen ganger må du velge andre beiteområder.Spesielt når du får en så fin "storbukk" på brikken! GOD FOTOHELG
Bjørn Åge O.
Hei Dag Tore ,,flotte dyr i ett kjedelig miljø, en flott dokumentasjonsbilde av en flott familie har du fanget. virker som det er mere dokumentasjonskommentarer en på selve bildet . Godt eksponert bilde og en pen bukk. Håper du treffer på den i ett titt mer spennende miljø.
mvh BÅO
Dag Tore ..
Hei Bjørn Åge! Takker for grei kommentar! Når du har et slikt rådyrmotiv.må du glemme miljøet! Henviser til kommentaren til ; Tor Einar Kåså! Ellers ønsker deg og dine en fin fotohelg, med mange nye rådyrbilder! Ps:Var ute i dag og sikret meg mange fine rådyrmotiver! Kommer her på " Dotten!" Dag T.Silseth!
Tor Einar K.
Bjørn Åge:
Jeg synes det er meget treffende det du skriver her.
Det blir nødvendigvis færre kommentarer på det rent fotografiske i et dyrebilde da man har begrensninger i virkemidler i forhold til feks naturfoto.
Fotografering av ville dyr handler først og fremst om artskunnskap og kjennskap til lokale forhold som trekkruter, beiteområder og spillplasser for storfugl.
Skal man overhode ha noen mulighet for å kombinere ønskede lysforhold og komposisjon er man nødt til å ligge i skjul og utvise meget stor tålmodighet.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu