I oppoverbakke ...
... i Moss / Østfold, finner man disse gamle husene, like ved Møllebyen, som er et gammelt industrisenter fra århudreskifte (1800-1900) langs med Mosse-elva og "Fossen" (Møllefossen) som sørget for energi til å drive maskineriene / møllene. i dag er det et Industri-museum der (inngang til komplekset på motsatt side av huset her).
Disse to, og alle de andre bildene jeg redigerte de siste 2 ukene, ble for lyse, fordi monitoren jeg jobbet ved, var stilt FOR mørkt! Har nå bestilt ny Dell monitor fra Ultra Sharp-serien
Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-09-02 14:20:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-09-02 22:44:27
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • 18-135mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1013197} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hans-Jørgen H.
Interressant og fin historiedokumentasjon fra Moss!
Liker enern best.
Hans-Jørgen.
Vidar Magnus J.
Fint arbeiderstrøk du formidler her. Det er en egen stemning med gamle hus. Gode farger, til tross for skyggesiden av gaten har du fått bygningene fint frem.
Walter S.
Takk, Hans Jørgen og Vidar Magnus, for vennlige ord i kommentar!

@ Vidar Magnus: Dette er en HDR hvor jeg har brukt 3 forskjellige eksponeringer for å fange hele det dynamiske omfanget som finnes i bildet.

Mvh,
Walter
John O.
Det er et par flotte bybilleder, i fine farver og lys.
Mvh. John
Jan G.
Ja, her har hestene slitt oppoverbakke, legg merke til de ujevne brosteinene som gir gripetak for hesteskoene.
Mvh Jan
Agnar H.
Det er i motbakke det går oppover. En fin miks dette av farger, arkitektur og interessant historisk kommentar :-)
Bjørnar P.
Pent motiv og god dokumentasjon.
God bruk av HDR og generelt fin teknikk. Pluss for ingen styrtende linjer, som lett oppstår ved slike motiv. Stort kontrastomfang og mettede, men ikke glorete, farger. Noe posterisering og støy på himmelen tyder på at du har presset noe hardt der. Dybdeskarpheten kunne med fordel vært et lite hakk større.
Walter S.
Hei John, Jan, Agnar og Bjørnar - og takk for at dere tok tiden til å skrive noen ord!

@ Bjørnar: Det var en del styrtende linjer i fasaden på det grå huset. Brennvidden var 18mm så noe forvrengning ble det, men det lot seg rette opp ganske greit manuelt. Posterisering vet jeg ikke hva er du mener....? D.v.s. jeg kjenner jo til uttrykket og vet hva det betyr, men klarer ikke å se noe i bildene. Men så har ja da en gammel monitor for tiden, venter på ny og bedre skjerm fra Dell.

Mvh,
Walter
P.S.: Legger ut et utsnitt av himmelen i 100% oppløsning (Piksel-nivå).
Avsluttet .
Tænk skal der ikke mere til at tage et godt og enkelt billede..fin dybde taget fra en god vinkel efter min mening vh sus
Trygve B.
Et flott gateparti som du har formidlet på en utmerket måte.
Roar K.
Oppoverbakke - altså ikke noe for meg og min kols uten medbrakt rullestol.
Min favoritt blir nok originalen.
V3 lurer jeg litt på om kan være en aldri så liten fleip?
Kunne tenke meg å fjerne 2/3 av himmelen for bildet passet i panoramaformat.
Hvorfor ikke kjøpe en TV å bruke som PC-skjerm. De er stort sett mye bedre enn de billige monitorene. Dessuten koster de jo nå ikke så mye mer. Jeg bruker en 32" Grundig som PC-skjerm som også har antenne og mikro boks fra Het med 40 kanaler - kun som en nødløsning da jeg jo har en 47 tommers også.

Roar
Walter S.
Takk også til Susanne, Trygve og Roar for kommentar!
:o)

@ Roar: Versjon 3 er ikke med på fleip. Det er et 100% utsnitt av himmelen, som Bjørnar mener å ha sett "artefakter" i på i originalen. Derfor la jeg ut dette slik at man kan studere himmelen på piksel-nivå.

Mvh,
Walter
Bjørnar P.
For meg ser det ut som utsnittet er fra bildet i full størrelse. Da blir det ikke artifakter, da disse i stor grad skyldes komprimeringa for å komme under grensen på 350 KB. Tar du et tilsvarende utsnitt fra web-bildet, blir artifaktene veldig tydelige.
Sjekket web-bildet ditt med kraftig forstørring, og det jeg oppfattet som posterisering ser ut til å være jpeg-artifakter. Ikke påtrengende ved normal forstørring, og vanskelig å unngå helt med såpass kraftig komprimering som er påkrevd her på dotten.
Walter S.
Takk for enda en plausibel forklaring, Bjørnar. Du har rett. Versjon 3 ER et utsnitt på piksel-nivå fra bildet i full størrelse av originalen. Jeg lar det være med det. Ingen vits i å forske enda mer på det, hvis det uansett ikke kan unngås p.g.a. forhold under opplasting.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu