Trodla Tysdal
Bildet bør sees på full skjerm. Legg merke til gården som ligger helt nederst i bildet. Her bor Kjell Tysdal med familie. Han har bodd her i 25 år. Det er ingen vei til gården. Han bruker 45 min med båt til fastlandet Valeim som ligger i Hjelmeland kommune. (Rogaland fylke). Han har eget kraftverk og driver med sauehold. En utrolig natur. Turister er velkomne. Vi var der på en dagstur, og glemmer ikke den opplevelsen. Jeg har laget en egen blogg fra turen: http://tberget.blogspot.com
Det har også vært filmet herfra via NRK.
Mitt ønske var å få frem den mektige naturen som omkranser denne gården. Opplevelsen lå der og jeg tror lyktes med det, hvis en kan si det slik uten å være for selvgod. Men som sagt bildet bør sees på full PC skjerm. Da blir inntrykket best.
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. Brukte ISO 400 pga ganske overskyet vær.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1012557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ingrid Milly L.
Det lave kamerastandpunktet gir en uvant effekt når hus og trær blir som miniatyrer å regne?Fin stemning med tåka som kommer sigende over fjellet. Fine farger på fjell og vann men jeg synes at vannflaten ikke gjør så mye av seg da den er så lys.
mvh. Ingrid Milly
Carsten W.
Jeg syns at du lykte meget bra med å få frem dimensjonene. Bra at det var skyede også, ellers hadde dette blitt et "Norge-klisjébilde".
Tor Einar K.
Mektig natur som hadde blitt enda mektigere med mer kontrastrikt lys. Det trengs gjerne litt skygger for å fremheve former.
Øyvind L.
Det er for mye blåtone i bildet og som Tor einar sier litt lite kontrast. Tok bilde inn i PS og trykte på autocolor og da fikk du andre farger og bedre kontrast. Etter mitt syn var sjøen nede litt knapp.
Leste bloggen som virket forsegjordt, ellers
sikkert en naturopplevelse.
Jostein G.
Fenomenalt stilig av denne meget mektige naturen som omkranser gården her. Wow...du har vært heldig med skyene og været...lyset. Dette ble bra ! :-)



Mvh Jostein Grønsberg
Jan G.
Mektig og vakkert. Typisk koloritt. Du harfanget hver detalj på en imponerende måte.
Mvh Jan
Trygve B.
Takker for konstruktive innspill. Jeg la til noe contrast, og mente at det var nok. Jeg forsøkte også å frem skygger, men ikke for mye. Jeg går nokså varsomt frem fordi mange bilder blir så lett ødelagte av for mye etterbehandling. Grensen til at bildene blir glorete og ganske unaturlige er ganske liten. Jeg har en stasjonær i Mac, på den maskinen ser bildet ganske bra ut. Hvis jeg så ser samme bildet på Ipaden, da blir det litt matt og livløst. Så det ser ut som bildene varier en del etter hvilken type PC en bruker. Har noen andre erfaring med dette, så del gjerne erfaringene.
Tor Einar K.
Trygve:
En ting er kalibrering og lysforhold i rommet. En annen ting er at iMac vel kar en blank skjerm som gir mer 'smell' i bildet.
Trygve B.
Helt rett, Tor Einar. Den gir et bilde med mer smell i. Og det er den jeg går utfra når jeg redigerer.
Arild T.
Mektig natur og interessant undertekst presentert på en flott måte. Jeg beundrer deg at du har så kontroll på spakene i redigeringen! Jeg hadde gitt litt mer kontrast, men ser at dette representerer virkeligheten så utmerket. Et godt fotoarbeid!


Hilsen Arild
Øyvind L.
Uavhengig skjerm kan man se på bildet ved siden av eller et tilsvarende her inne, hvordan virker så det? i forhold.
Det er klart at forskjellige skjermer virker forskjellig, bare et fåtall er kalibrert også.
Tross alt vil man kunne peile seg inn mot midten også fargemessig med å ta et snitt av innsendte materiale :) ( lys og fargemessig)
Det flere ikke ser er sharpenstriper, ghost lys
og farger av kromatisk opprinnelse.
Noe av dette er fælt å se på,men ikke alle kan se det på sin skjerm.
Ø.
Vidar Magnus J.
Fint og mektig landskap. Liker komposisjonen der vi kan se rett inn i et trangt dalstrøk med stupbratte fjellvegger.
Avsluttet .
Mangler desværre noget lys skarphed ..ellers et smukt sted vh sus
Roar K.
Jeg fulgte fotografens råd og la bildet i fullskjerm der jeg måtte gå opp til 150% av opprinnelig størrelse for å fylle min 32 tommers Grundig TV-skjerm og oppdaget kun at det da nok trengte et klikk eller to på sharpen.
Men det ga jo litt mer følelsen av å være der når man kom så nær innpå.

Roar
Harald N.
Her har du fått fleire forslag til å forbetre bilete. Du har lykkes i å få fram den mektige naturen rundt garden. Ein må beundre folk som klorar seg fast på slike plassar.

Mvh Harald
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu