Godt fortøyd etter uvær
Godt fortøyd etter en tur ut til Hvaler / Skjærhalden, i slik urolig vær som skyene i bakgrunnen viser, kan vinden ofte være både variabelt og upålitelig.
Dette er første bilde jeg har redigert på ny PC (Dell XPS 8700) og ny Monitor (Asus MX279) og har nå den gamle og den nye PC ved siden av hverandre, og der ser jeg jo hvor ille den gamle skjermen var! (sic!) Magenta i toppen og med en gradvis overgang til Cyan i bunnen av monitoren. Det må jo har hatt negativ innflytelse på måten jeg har redigert bildene mine på in det siste?
Har kjørt Spyder 3 på den nye PC og regner nå at det nå blir "nøytrale" bilder heretter.
litt usikker ennå....?
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • -
  • Brennvidde68.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1012260} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carsten W.
Ja, når man gar tilbake i galleriet ditt ser man forskjellen. Spennende å følge med.
Dessuten fikk du meg å tvile på min egen skjerm...;)
Walter S.
He-he, Carsten!
Joda, det er jo selve monitoren / skjermen som danner grunnlaget for hvordan vi selv ser på bildene våres. Er den dårlig kalibrert, blir det mye rart - uten at vi vet om det...!
Skummelt, ikke sant? Men jeg tror ikke du skal være alt for bekymret, Carsten - jeg har i hvert fall ikke lagt merke til noe spesielt hos dine bilder. De virker passe nøytrale.
Takk for kommentaren.

Mvh, Walter
Lasse S.
Flott resultat, dette. Fremdeles fargeglad etterbehandling, men nøytralt der det skal være det. Hyggelig stemning i bildet :)
Walter S.
Takk også til Lasse for hyggelig og ikke minst, oppklarende kommentar angående fargene i bildet. Da vet jeg at jeg er på rett spor.
:o)

Mvh,
Walter
Roar K.
Har kommentert dette på Akam så nøyer meg med henvisning.

Roar
Walter S.
Takker både Roar og SveinM for en artig og effektiv måte å kommentere på!
;o)
Mvh,
Walter
Jan G.
Jeg er ikke sikker på om et bilde fenger dersom det er nøytralt i farger og lys. Det blir fint rent dokumentarisk, men rent kunstnerisk kan de bli litt kjedelige. Jeg liker bilder som ikke er helt A4.
Mvh Jan
Walter S.
Jeg følger deg langt på vei, i ditt resonnement, Jan. Nå er det imidlertid slik at jeg først må kontrollere hvordan en ny monitor virker inn på fargespekteret mitt, hvor i "fargelandskapet" jeg nå står, før jeg igjen kan "fleske" til med farger. Enn så lenge har jeg fått bekreftelse på at mine nøytrale farger faktisk ER nøytrale.
Det blir nok verre før det blir bedre igjen. Men du skal ha takk for dine tanker!
(:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu