Kyoko
Vi ble begge fornøyd med resultatet her,
Personlig er jeg ikke så veldig glad i digital makeup, men med D800 er det nesten nødvendig, alt for mye detaljer som kommer med.

Venste skulder kunne kansje vært mer synlig, skulle nok hatt ett lys til bak, men har man liten tid så gjør man det man får til med det man har oppe.

Bakgrunnen er gjort mørkere i ettertid, men selve eksponeringen er som den var ut fra kamera. Den mørkere venste siden av annsiktet synes jeg bare skaper mer dynamikk og ett mystikk element til bildet.
Bildet inngår i albumet Maids - Samling av bilder som er tatt i forbindelse med NewEden
http://www.facebook.com/NewEdenJessheim?fref=ts
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-08-17 11:30:58
    Versjon #2
Utstyr
  • D800
  • Nikon 24-85
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1012080} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Tor Einar K.
Likte s/h utgaven best da den demper ned de fargerike elementene som virker forstyrrende. Her henger ermer og hender sammen med hake/ansikt og danner et hele.
Utykket til modellen og blikkontakten er nydelig.

Orginal fargeversjon.
Hvilke detaljer som kommer med er det i liten grad oppløsningen på kameraet som bestemmer. Her som ved alle andre typer bilder er det lysets intensitet, retning og kvalitet som er utslagsgivende.

Neseskygge.
Her er det valgt en liten hard lyskilde som gir en markert neseskygge. Hvordan lyskilden plasseres er derfor utslagsgivende for om nesen oppfattes stor eller liten. Man kunne hevet blitzen til 45grader for å få en mindre skygge men jeg ville satt lyskilden rett over kameraet(butterfly) så skyggen hadde kommet under nesen.
Farger og kontrastrikt tøy.
Dette blir kraftig forsterket av den harde lyskilden.
I fargebildet blir hårpynten forrstyrrende da man bare ser en flikk av den. Jeg hadde ønsket å se alt eller ingenting. De godt opplyste hvite mansjettene
bidrar særlig på venstre side til at hendene 'løsner' fra kroppen.

På et bilde som dette ville jeg valgt et lys i lys oppsett. En liten hard lyskilde som kun modellerte ansiktet og en større, mykere lyskilde som tegnet kroppen og lyssatte kjolen. Begge plassert over/bak kamera.
Svein Arild K.
Tor Einar Kåsa:
Takk for konstruktiv kritikk. :)
Hadde desverre bare en lyskilde og 10min til å få tatt ett bilde, ble veldig spontant.

Lyskilden er egentlg myk, men den står nok for langt unna til at mykheten har noen effekt.

Er ikke uenig med de valg du sier, hadde jeg gjort det på den måten hadde det blitt ett helt annet utrykk også.
Ikke noe her er vell egentlig rett eller galt.

Men hadde nok gjort litt mer som du er innpå vist jeg hadde hatt flere lyskilder med meg og bedre tid.
Tor Einar K.
Hva som er rett eller galt kommer ann på hva som var intensjonen med bildet.
En så lav plassering av lyskilden er ikke flaterende for et ansiktsportrett da det nærmer seg 'horrorlightning'.
Er det ment som et bilde av en pike i kjole er ikke kjolen tilstrekkelig belyst.

Bildet fungerer veldig bra i s/h. Hadde lyskilden vært tettere flagget vil ermer og hodepynt virket mindre forsyrrende også i orginal. Slik orginal fremstår nå ville jeg fjernet begge ermene med beskjæring på høyre og venstre side. Da ville ikke blikket flakket rundt men umiddelbart festet seg på øynene.
Bjørnar P.
Det er noen med gjengivelsen av huden jeg reagerer på her. Da jeg åpnet bildet, trodde jeg først du hadde fotografert ei dukke. Huden minner om porselen. Du skriver ikke hva slags "digital makeup" du har brukt, men dersom den har glattet ut huden, forklarer det dukke-følelsen.
Mulig dette oppleves annerledes på originalen i full størrelse. At ditt D800 skulle trenge mer "digital makeup" enn andre kamera forstår jeg ikke helt. Er det oppløsningsevnen du ønsker å redusere? I så fall vil nedskaleringa til web-format gjøre det veldig effektivt på egen hånd og overflødiggjøre andre grep.
Svein Arild K.
Takk til dere begge.
Kommentaren min ang digital makeup trenkte nok en humor tag, poenget mitt var litt det at 36Mpix +skarp optikk får frem veldig mye detaljer.

Ja det er litt utgjevning av hud, oppskarping av øyene ol.
Ja det er kansje litt dukke-looken, kunne gjort det enda mer dukkete vist det var poenget, men den looken det ble passer veldig godt til karakteren, egentlig.

Men jeg tar med meg kommentarene til neste gang jeg skal ta lignende portretter, som sagt før, dette var ultra spontant.
Roar K.
At hun fremstår som "dukke Lise" gjør meg egentlig ingenting. Det er et bilde og behøver ikke alltid være kopi av naturen.
Jeg ser her to versjoner til av fargeversjonen - svarthvit'n gikk ikke hjem hos meg.
Først et kutt så det mørke oppå hodet forsvinner. Neste versjon foreslår jeg et kutt omtrent tvers over panna.
Når det gjelder signaturen så holder det med en brøkdel av størrelsen hvis du absolutt må ha den med for stoore signaturer stjeler lett hele oppmerksomheten fra selve bildet.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu