Sommerfugl
Rett før den ruller ut snabelen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-07-25 15:18:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF100mm f/2.8L Macro IS USM
  • Brennvidde100.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1010242} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Roar K.
Med tele og litt avstand kunne dette blitt helskarpt. Men da forsvinner jo noe av sjarmen med macrofotografering. Har prøvd begge deler og foretrekker tele selv om det ikke gir 1 til 1.
Tillater meg å pirke litt på spenning og perspektiv i dette bildet og starter med sommerfuglens forlengede linje som durer direkte ut i øvre venstre hjørne. Best hadde vært om den hadde gått ut på øvre langside for det ville gitt beste spenning. Men siden det blir vanskelig ville jeg valgt å ha med litt mer oppe og fått nevnte linje rent ut på venstre kortramme. Dermed ville også linje direkte ut i krysset opp til høyre også gått ut på høyre kortside hvilket hadde blitt mye bedre for perspektivet. En annen ting er at jeg ville latt den gå med i sløringa ikke bare av nevnte grunn, men også fordi den er svært forstyrrende for sommerfuglens antenne.
Sommerfugl og bloms i en ren diagonal mot en helsløret bakgrunn her hadde blitt enkelt og rent.
Men så er det denne smaken og baken som vi aldri slipper unna da. Det samme gjelder forresten reglene om perspektiv og spenning i bildet der linjer og elementer ut i hjørnene er negativt - noe malerne opp gjennom århundrene har kjent til. Men som har gått altfor mange amatørfotografer forbi.
Hvis du nå sitter igjen med et inntrykk av at jeg slakter bildet så er ikke det tilfellet. Jeg har for vane å kommentere det jeg ser - og da har det ene ordet lett for å følge det annet så det blir langt.
Noen blir nok ergerlig og forbanna mens andre takker meg for lærdommen. Sånn er'e bare for å si det med Øystein Sunde.

Roar

Roar
Per Ole H.
Hei Roar. Først - jeg er av de som blir veldig glad når noen tar seg tid til å kritisere bildet mitt, spesielt når det gjøres slik du har gjort, med gode anvisninger til hvordan bildet kan bli bedre. Så kom gjerne med mer, jeg lærer mer av det enn "fint bilde"-kommentarene :-)

Jeg har lagt ut en versjon 2, som tar tak i noen av punktene du har nevnt. Det med hgjørnene er jeg veldig klar over, det var nærmest en glipp at vingene pekte mot venstre øvre hjørne. Bladet til høyre var jeg veldig klar over, og har fjernet det i v2. Spent på hva du synes.
Roar K.
Mer skulle det ikke til før det ble rent og rolig.
1 - 1,5 cm kutt oppe på din V2 vil nok føre sommerfuglens forlengede linje enda renere ut på øvre ramme hvilket også vi gjøre sitt til at et lys grønt element forsvinner fra hjørnet. Det er nå en gang slik at man ser seg blind på eget bildet under kampens hete når man redigerer. Det er der fotosidene bør komme inn med alle sine øyne og korrigere. Dessverre blir det mye fint bilde eller ingenting.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu