Speilinger i et glasshus i 3 versjoner
Huset jeg her har fotografert speilinger i anser jeg for et monumentalt bevis for at nåtidens arkitekter mangler fullstendig normalt gangsyn innenfor sitt eget fag.
Stort sett langs hele Akerselva har man forsøkt å beholde det opprinnelige stilen, da kanskje med unntak av et område i Nydalen der også elva selv er modernisert. Men der er det likevel en helhet over et begrenset område.
Huset jeg her har eksponert ligger på hjørnet av Hausmannsgate og Kristian Kroghs gate helt ned til elva og bryter fullstendig med den gamle arkitekturen omkring. Andre steder langs ælva som den vel heter på folkemunne har man forsøkt selv med ny bebyggelse å holde stilen og bevist at det er mulig selv med moderne bebyggelse.
Her ser vi på noen av versjonene at det ser ut som det er kastet stein. Hvem vet, kanskje er det arkitekter som har kastet stein i eget glasshus.
I speilingen ser vi bl.a. bygningen på motsatt side av Hausmannsgate som også ligger helt ned til elva. Liknende stil ser man i motsatt retning fra dette huset og ned til Vaterlands bru.
Disse bildene har så langt enda ikke kommet ut på

http://WWW.pbase.com/kneppen.
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-06-15 12:14:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-06-15 12:15:24
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) MACRO for Canon
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetDisse versjonene er eksponert for frihånd sittende fra rullestol i en avstand av 4 meter. Litt artig er det da at på V2 her oppgir Bridge en avstand på 42,6 meter hvilket kanskje er avstanden til huset bak meg som blir speilet.
    ISO 160. Brennvidde 28 til 77mm. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Lukker og blender automatisk fra kamera. innstilt på RAW og P.
    Alle versjoner tatt med skrå vinkel. Diverse opprettinger gjort ved hjelp av både Skew og Rotate i kombinasjon med beskjæringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1007650} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Trygve B.
Dette var bare så interessant både bilde og tekst.
Avsluttet .
Uff ja, det er tragisk hvordan gammel og ny arkitektur kan krasje totalt mot hverandre. Selv om vi ikke trenger å leve i et museum, og behovene endrer seg, bør det være en viss harmoni mellom bygninger.
Synes du viser disharmonien på en fin måte. Kanskje litt vel mettede farger, men det går mer på smak og behag hos den enkelte.
Merker meg også at bu bruker en superzoom, tilsvarende min, som er av et annet merke. Selv om disse er store, så er de jo helt suveren ved sin anvendelighet der en kan veksle mellom vidvinkel til tele på et øyeblikk.

SES
Roar K.
Hvorfor de som stakk innom bare tok en titt og ikke sa noe får man aldri vite. kanskje var jeg som så ofte før litt for kontroversiell i underteksten?
Stor takk til dere to som tok dere tid.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu