En vanlig rose
Dette er nå bare en vanlig rose. Jeg måtte forsøke 37 ganger før jeg ble fornøyd. Det å få frem strukturene i bladene er ikke så lett. Lyset kom inn fra siden og skapte noe liv.
Stort sett fornøyd. Det meste av bildet/blader er rimelig skarpe. Litt overeksponering helt til høyre i bildet, men jeg lar det gå. Håndholdt kamera.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • XF60mmF2.4 R Macro
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt. Brukte spotmåling på lyset. Eksponeringskomp. ble satt på - 0,60, kunne nok vært på - 1. En får bedre frem strukturer med litt undereksponering, samtidig som bakgrunnen blir mørkere og roligere. Lyset som kom inn fra høyre var litt sterkt og vasket noe av strukturen bort.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1007382} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Arild T.
En flott makro av rosen i et behagelig lys. Sidelyset har fåt fram gode kontraster og strukturer. Likte dette, Trygve!

Hilsen Arild
Ingrid Milly L.
Jeg synes du har fått gode detljer på det meste av rosen .
Jeg ville kankje prøv med litt sløring i tillegg men er så fersk i macrogamet at det blir prøve og feile.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
Ofte kan hemmeligheten med å fram detaljene være å dempe lyset i etterarbeidet. Kanskje forsiktig øke kontrasten også.
Her er den høyre del av blomsten litt uten struktur og detaljer så jeg ville brukt et av lassoverktøyene og isolert dette med etterfølgende feather for ikke å få for skarpt skille. Normalt holder det med feather på 5-6. Så kan du bruke brightness/contrast for å forsøke å få fram strukturer, farger og detaljer. Noen ganger kan lysregulleringsverktøyet i saturation/hue vare et vel så bra verktøy som brightness.
Du får eksperimentere og leke litt for det er det vi lærer av. Hvis du har 37 eksponeringer så har du jo litt å ta av.
Polfilter eller kanskje også gråfilter kan være en hjelp i så sterk sol som vi har hatt nå om dagen. En annen ting er at det kan være lurt å sette ned lysmettinga.
Kjenner ikke til Fuji lenger så kan ikke hjelpe deg der.
Mange år siden jeg hadde et Fuji kamera - var langt langt tilbake i filmalderen.

Roar
Eirik B.
Jeg syns du har fått detaljene godt frem på rosen, og bakgrunnen er helt rolig og uforstyrrende. Lysretnigen er nok helt avgjørende for detaljnivået og motivets dybdefølelse. Synes faktisk at motivet også isoleres godt fra bakgrunnen når denne er såpass mye mørkere. Motivet stikker seg liksom frem.

Lyset på høyre side av motivet synes jeg er i hardeste laget. Selv har jeg en liten hvit halvtransparent paraply som jeg ofte tar med i hagen hvis jeg tar bilder av blomster i sterkt sollys. Tror den kostet meg en hundrings på en eller annen fotosjappe, og den er mindre enn en vanlig paraply. Den bruker jeg ofte til å diffusere sollyset så det ikke blir så hardt.
Sissel Kleivdal H.
En vanlig rose kanskje, men uvanlig godt fotografert!
Vakkert!

Mvh
Sissel
John O.
Det er meget smukt, i et godt lys.
Mvh. John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu