Kveldslyset inn på skrå - serie
Det er jo lyset vi fanger, vi fotografer. Lyset som fascinerer i alle sine forskjellige utgaver. Personlig er jeg mest opptatt av kveldslyset i landskapet nå om sommeren. Fanger gjerne morgenlyset om vinteren, når det er enklere å stå opp til det.
Versjon 4 var egentlig ment å være mitt personlige 1. valg som original, men desverre nådde den ikke opp, p.g.a. utbrent gavlvegg.
Jeg like slik lys fra lav sol. Har holdt igjen noe på opp-skjerpingen her.
Har klonet vekk noen høyspent-ledninger som gikk tvers over åkeren.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Torunn O.

Hei Walter!

Stemningsfullt bilde med vakkert motiv og farger. Likte best orginalen. Lyset var best her. Som du sier var gavlveggen noe utbrent i V4, men lyset i tretoppene var best i V4. Som regel er det litt +/-. Jeg hadde også gått for orginalen her.

Mvh
Torunn
Jan G.

Interessant med "utbrent" gavlvegg, er dette en "regel" som ikke tar hensyn til lyset slik det virkelig er? Man kan jo blende ned eller brukte filter, men da gror det til i de mørke partiene. Det siste er mer akseptert. Personlig synes jeg best om versjon #2 og #3. De ulike flatene, åkeren, skogen og himmelen har forskjellig "tekstur", det gir bildene spenning.
Mvh Jan
Venke K.

V2 for meg. God komp, flotte farger og nydelig med lyset som kommer inne.

:-) Venke
Vidar Magnus J.

Fire gode bilder, fine farger og gode kontraster. Den utbrente gavelen i V4 er uansett vanskelig å unngå siden solen skinner rett på den hvite veggen. Får du veggen bra med nedblending vil resten av bildet sannsynligvis bli kraftig undereksponert. Men utenom veggen er det gode farger i resten av bildet og god kveldstemning i alle bildene.
Harald N.

Flott serie med studie av lyset, enig med deg i at v4 er best komponert.

Mvh Harald
Fred Åge H.

V2 og v3 er de som rent umiddelbart appelerer til meg, henger meg på siste del av kommentaren til Jan Gjerde her;)
Walter S.

Hjertelig takk for så mange kommentarer så tidlig på dagen. Takk, Torunn, Jan, Venke, Vidar Magnus, Harald, Fred Åge!

@ Torunn: Ja, jeg likte komposisjonen og lyset best i V4 og ville ha den som 1. valg, men desverre. Lyset i tretoppene til venstre for huset OG ikke minst, til høyre for huset, i eiken er ganske spesiell.

@ Jan: Det er vel ingen ABSOLUTT regel, men litt sånn press på prestisje om å IKKE legge ut utbrente områder i et bilde - unntatt solen selv, eller dens refleksjoner på vann, stål og glass.

Det og "forvise" min egen favoritt til 4. plass var ikke en avgjørelse jeg tok lett, men følte at jeg må opprett holde en viss standard.

1. valget som legges ut her går nemlig automatisk inn på portfolio (mens versjonene holdes utenfor) og portfolio'en er noe jeg bruker til å profilere meg mot eventuelle kunder.

@ Vidar Magnus: Ja, riktig, ikke sant? Jeg også synes at V4 egentlig var den "beste" eller "peneste" og er den som viser best stemningen som rådet, som du også skriver.

Mvh,
Walter
Bjørnar P.

Fin stemning i flott lys. V2 og V3 ble for høyretunge for meg, men V3 har et veldig fint lys. Originalen har en fin lysstripe, men det ble kanskje litt vel mye åker? Dersom åkeren er en viktig del av fortellinga, bør den dog være som den er. V4 har god balanse, men lysstripa kommer dårligere fram enn på originalen. Flaggstanga kommer også litt i konflikt med treet. Den kommer bedre frem på originalen. Utbrente parti på v4 trekker jo litt ned, men jeg lurer på om du har jobbet nok med etterbehandlinga der? Mener å se at det er litt å hente. Dersom du har en original i RAW, er det ofte mye mer å hente enn man tror.
Avsluttet .

ja dette er og så knivskarpt Walter at man kan telle steiner her :-) Aller versjoner her er bare nydelige. Flott perfekt lys og nydelige kontraster her. Eksponeringen her er meget bra synest jeg. Versjon 4 er vel min favoritt her. Tony.
Walter S.

Takk også til Bjørnar og Tony for kommentar!

@ Bjørnar: Dette er nok "forbannelsen" av å ikke fotografer i RAW. Dette er direkte JPEG og jeg så ikke at jeg eksponerte for lyst. Det var et vrient lys med store forskjeller. Enig at det er mye åkerjorde på V1. Det er lysstripen som jeg absolutt ville beholde, resten er formatets tvangstrøye.

@ Tony: Her har jeg faktisk holdt igjen litt med oppskarping, fordi det er så mye skog, løv og kvist, som har lett for å bli "nervøs" med for mye skjerping.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu