Våronna på Torsnes
Bonden har det travelt for tiden, mye som skal ordnes og etterses...
Likte motlyset som får støvet til å gløde i sollyset.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Roar K.

Ja, denne bonden er vel allerede seint ute da noen begynte våronna allerede i mars.
To fargerike og fortellende versjoner.

Roar
Torunn O.

Hei Walter!

Du tar så utrolig flotte bilder. Så stilig med motlyset som får støvet til å gløde. Nydelig morgenstemning i begge bildene.

Mvh
Torunn
Walter S.

Takk både til Roar og Torunn for kommentar!

For ordens skyld bør jeg vel opplyse at bildene her er tatt 3. mai, noe som jo nå er 2 uker siden. Jeg bruker med vilje lang tid før jeg legger ut bildene. jeg lar de "modnes" minst en uke / 14 dager før jeg legger dem ut, slik at jeg får litt avstand til dem.

Mvh,
Walter
Inger Anne Maritsdotter V.

Eit stemningsfullt bilde med fin vårstemning og fine vårfargar på trærne i bakgrunnen.
Fin helhet i dette bildet med traktoren på åkeren m.m.

Har sansen for dine tanker omkring dette med å la nye bilder modnes før du legger de ut. det er også noe eg har gjort særlig de siste årene. Og modningsprosessen kan ofte/gjerne være lang.
Ofte trenger eg tid før eg ser de på dataskjermen også.

Mvh Inger Anne
Lasse S.

To gode komposisjoner, men holder en knapp på originalen. Som vanlig teknisk fint fra deg, men jeg registrerer en stor forskjell i fargetemperatur som særlig blir synlig på himmelen. Auto WB slår litt merkelig ut i blant :)
Walter S.

Takker også Inger Anne og Lasse for vennlige kommentarer!

@ Inger Anne: Ja, og grunnen til at jeg vil vente minst 14 dager før jeg legger ut bildene, er at jeg - som regel - alltid synes at de bildene jeg tok i dag, er de "beste". D.v.s. jeg blir så ivrig (og er vel litt blendet av situasjonen der og da...) at jeg har lyst til å legge de ut med en gang, og det har jeg angret på mer enn en gang!
Fordi om en uke, eller sånn, ser jeg på samme bildet på en annen måte og bildene har ikke samme sjarm, eller har ofte mister helt retten til å vises frem. I modningsprosessen ser jeg på de av og lukker igjen, og distansere meg på den måten følelsesmessig - og da blir ofte bildene noe helt annet. M.a.o. jeg oppdager feil jeg har gjort fordi jeg ikke er så emosjonell bundet.

@ Lasse: Ja, ser det nå jeg også - Hmm, merkelig ...!

Mvh,
Walter
Bjørnar P.

Rent og ryddig uttrykk. Godt balansert komposisjon, der traktoren er noe nær optimalt plassert. Pent lys, der motlyset fungerer spesielt fint på støvet omkring traktoren. V2 synes jeg har en dårligere balanse, da det blir litt høyretungt. I tillegg synes jeg traktoren presenteres bedre i originalen, og motlyset i støvet er jo nesten borte...
God skarphet og gode farger.
Kunne ønsket noe større dybdeskarphet, slik at forgrunnen ble helt skarpt. Det ville gitt økt dybdefølelse.
Walter S.

Hjertelig takk, Bjørnar, for nok en god analyse og beskrivelse av de mindre heldige og de gode sider ved et bilde. Dette er til stor hjelp, fordi man har lett for å se seg blind på egne bilder, når man har holdt på med det i nesten en time på PC'n, med "fødselshjelp" og kniping og tyning av kontraster og skarphet.

Man blir sløv av det og man trenger utenforstående, friske øyne, til å se ofte opplagte ting.

Dybdeskarpheten (fokusplanet for langt frem og bare f/7.1) har jeg oversett, eller muligens ofret for å få rask nok lukker-tid (1/160") for en traktor i bevegelse.

Mvh,
Walter
Hans Petter S.

Meget flott dette. Liker helt klart v1 best! En god og ryddig komposisjon med fine farger. Motlyset, som flere her nevner, har du utnyttet til det fulle, det gir liv i skogen, på åkeren og det fremhever støvet. Flott landbruksbilde dette! Kjenner meg igjen i beskrivelsen din om å se seg blind på egne bilder, av og til må jeg bare slå av og ta frem bildet neste dag igjen:)
Jostein S.

Hei
Flotte bilder fra våronna
Liker originalen best på grunn av lyset og jordstøvet som virvles opp
Helt ok med noe difusere forgrunn
Jostein
John B.

To nydelige våronn bilder du viser oss her! Meget aktuelt med bonden i fokus i disse dager...
At det var en Massey ferguson var jo prikken over i`en da.... c",)
JohnB.
Vidar Magnus J.

To gode våronnbilder. Fine farger og god dokumentasjon på gårdsdrift. Støvskyen viser aktivitet og gir liv i bildet. Liker skogen i bakgrunnen.
Walter S.

Takk også til Hans Petter, Jostein, John og Vidar Magnus, for kommentar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu