Kulturlandskap på Jøa
Bildet er tatt ikke langt fra Brakstad på Jøa.
Bildet inngår i albumet Jøa - Bilder fra den vesle øya.
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon FD 85 f. 1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeFuji Velvia 100F
  • Nei
  • AnnetHar puffet himmelen litt ekstra.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger325
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100207} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bjørn T.

Fin komposisjon og fine farger. Trillebåren gjør seg, men de svarte bøttene og hvite elementene kunne du med fordel ha fjernet. Mvh Bjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Trillebåra gjorde hele bildet her til noe meir enn et landskap ,
kjempefin og idyllisk komposisjon.
Vil ikke fjerne noe her ; da eg syns ting hører med og skaper liv her.
-IAV-
Kjartan A.

Dette bildet fikk meg i godt humør. Vet ikke helt hvorfor, men det var fint :)
Steinulf L.

Er i tvil om plastbøttene tilfører noie. Det ser ut som de plantes, og da har vel bøttene en naturlig funksjon. Litt mer kontrast?
Jóhann Á.

Hei og takk!
Forskjellige meninger om bøtter og spann. De var nå der, så de hører vel til i historien. Kunne kanskje tatt et annet utsnitt hvor de som er bortest til venstre ikke er med?!
Bra at humøret er i orden, Kjartan! ;o)
Mer kontrast, Steinulf? Tror ikke jeg tør, redd for at flere områder gror igjen.
Avsluttet .

Ikke ta bort noe, bøttene hører med. Bare synd de er av plast; gamle sinkbøtter hadde gjort seg bedre sammen med den trillebåra. Men kjempefint bilde som det er!
Fred S.

Pent motiv; tror du har tatt med rotet i forgrunnen bevisst; selv ville jeg ha fjernet det. Derimot er dette jordet ofte bebodd av noen sjarmerende og nysgjerrige kyr. Vet ikke om de var der da du stakk forbi, men jeg tok et helt familieportrett der en gang.
Fjellet i bakgrunnen har jeg også foreviget, ...og besteget. Jeg og kona var der i fjor; en ser rett ned i Brakstadsundet på veien opp. (Fulgte mao egga t.v.), der de fine sandstrendene befinner seg. Olav Duuns rike har mange små skatter for fotografer...

vh fred
Jóhann Á.

Hei og takk!
Registrerer at folk er ikke enig om rotet! Akkurat som her hjemme! He, he!!
Nei, Fred, ingen kyr akkurat der. Du vet vel ikke hva fjellet heter,du da? Kan jo ringe de lokale helter også! Og det er mange små og store skatter på Jøa, det er helt sikkert.
Fred S.

Hei Johann: Navnet ? Nei. Men på Namdalekartet mitt er det avmerket bare en topp på Jøa; den ligger der denne ligger ( i følge kartet), og er 254 meter høy. Kanskje jeg er førstebestiger ? Kall den Strømmetind, du. Nei, spøk til alvor: Vi var nok ikke helt oppe på toppen, men på den ''knatten'' du ser midt på ''vestegga''. Der ble vi stoppet av en diger og dyp kløft, som skilte knatten fra resten. Vi kunne ha kravlet oss ned i den, og oppigjen på andre siden, men hadde hverken lyst eller tid. Den beste, enkleste og raskeste ruta er mer eller mindre opp ryggen beint i mot, en anelse inn i høyre billedkant. Det var i alle fall hva vi fant ut fra der vi stod.
PS: Hvis du har sans for sopp, vokser det kantareller i skogen ved foten av fjellet. Men denslags behøver en vel egentlig ikke reise til Jøa for å finne.

vh fred
Kurt S.

Hei Johann.
Flotte farger og fin komp. Et friskt og fint bilde.
Rotet i forgrunnen kan du godt ha med på et slikt bilde.
Det er med å fortelle en historie. Man blir sittende å spekulere litt. Trillebåra virker litt rusten. Har den stått der lenge mon tro ? Ellers virker det som om bonden bare har slengt fra seg bøttene og gått sin vei. Kanskje er han bare inne til middag, eller kanskje ble han lei hele greia og reiste på ferie -:)
Det er slike ting man kan filosofere litt over når man betrakter dette.
mvh Kurt
Odd Georg S.

Tenkte jeg måtte se litt på noen av dine bilder jeg og, mye pent her. Dette bildet er i utgangspunktet nydelig og fint komponert, rotet i forgrunnen bør være der, sier noe om miljøet som sådann kanskje?
Imidlertid synes jeg bøttene og trillebåren hører mere hjemme i høyre side nederst på bildet, dvs. i enden av linjeføringen inn i bildet
ingebjørg fyrileiv g.

Fjellet heter Skokkjerringa, et meget ''tøft'' fjell å bestige! Dra heller opp å ta bilder! Ørnereir og greier.. -og den utsikten..

Greit bilde, savner sola, eller et skarpere lys.

Hilsen ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu