Solen, 21. april 2014
Tester fremdeles ut Q7 på solsystemet, og mener jeg har tatt et lite steg fremover siden sist.
Utstyr
  • Pentax Q7
  • Coronad SolarMax 60
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetSlitsomme greier ... Vanvittig høy læringskurve. Umulig å gjøre en kortfattet oppsummering av teknikk og PP arbeide. Det tar dager å gjøre et sånt bilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1000575} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Lasse S.

Arbeidet førte til et supert bilde i alle fall! Utrolig spennende med bilder av sola :)
Jan Erik A.

Ble et veldig bra resultat da :)
Sissel Elisabeth H.

Spesielt å se solen slik. Flott!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Birna R.

Har du prøvd andre spektralbånd på opptak av sola?

Dette resultatet synes iallfall jeg ble severdig og med masse detaljer som ellers lett forsvginner. Kanskje på tide å skaffe seg et H-alfa filter selv.
Morten Ø.

Hei Bjørn,
Jeg har bare prøvd meg på Cal-K. Ikke med Coronado (vet ikke om C-K versjonen er å få kjøpt lengre) med med en filter stack jeg fikk kjøpt fra en lab i California. Det er et mye bredere spektrum (5-10 Nm) så DIY løsninger er innen rekkevidde. Jeg burde absoulutt hatt en dobbelt stack H-a filter, da ville du sett de fine detaljene. Nå må jeg bare konsentrere meg om de større strukturene og underbygge dem. Jeg vil anbefale på det sterkeste at du handler en dobbelt stack dersom dette feltet interesserer deg. Heldigvis har jeg ikke et vitenskapelig forhold til dette, men et fotografisk estetisk. Det er mye billigere :-)
Birna R.

Jeg arbeider som kjent mye med UV (og IR) og har tatt mange solbilder med et UV båndpass filter ("Venus" filter). Sist brukte jeg dette på Venus-passasjen og fikk fine opptak såvel stills som UV video.

Kameraene mine responderer på hele området 300-1300 nm så det er filtreringen som setter grensen for hva bildebrikken oppfanger. For UV er det åpenbart å anvende optiske løsninger med minst mulig vanlig glass, men sola er jo en så kraftig lyskilde at selv vanlig optikk slipper tilstrekkelig UV forbi. Ikke på same nivå som mine dedikerte UV-Nikkor etc., men mer enn nok.

C-K båndet burfde være enkelt, men vet ikke om jeg har tilstrekkelig faglig interesse av å investere i enda flere filtre. Jeg har mest bruk for 320-390 nm området for mine ting.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu